Epiloog: rentenier in Brabant (1926-1964)

Bart en Liza gaan in Tilburg wonen. De ouderlijke boerderij is inmiddels door de stad ingehaald. Bart vertrok in 1908 van het adres Kapelstraat 4. Dit stukje straat is in 1926 een onderdeel geworden van de nieuwe ringbaan en het adres van de boerderij is veranderd in Ringbaan Noord 275. Op een paar honderd meter afstand is het Wilhelminakanaal gegraven dwars door het bouwland van de familie. Tegenover de boerderij is een nieuwe wijk in aanbouw, de textielbuurt, die ook wel “de Jordaan” werd genoemd. Bart en Liza gaan vlakbij de de oude boerderij wonen in een nieuw rijtjeshuis op het (toenmalige) adres Ringbaan Noord 280. Deze woningen staan er nu nog en zijn onlangs gerenoveerd.

Een paar jaar later kopen Bart en Liza een huis met een zeer grote tuin in Lage Mierde. Bart staat erom bekend dat hij daar altijd aan het werk is in zijn karakteristieke Brabantse boerenkleding. Rechts op de foto staat hij in het midden (weet nog iemand wie de anderen op de foto zijn ?).
Later gaan ze in Goirle wonen. Al met al rentenieren ze nog bijna veertig jaar.

De laatste jaren van hun leven wonen ze weer in Tilburg, in Pension Vredeburcht in de Dr. Ahausstraat, de voorloper van de huidige Ahaushof.

Bart overlijdt 9 augustus 1965. Hij wordt begraven in Tilburg op de splinternieuwe begraafplaats aan de Hoflaan. Hier is hij weer pionier. Dit kerkhof was op 15 mei van dat jaar ingezegend en de eerste grafstenen, waaronder die van hem, werden er geplaatst op 9 september 1965. Liza overlijdt in 1974 en wordt op dezelfde plek begraven.